4.9/5 z 10.000+ opinii klientów
Darmowa dostawa
Skuteczność potwierdzona klinicznie
27.000 członków w Pranamat Polska Forum
Twój koszyk jest pusty

Dodaj coś do mnie aby mnie uszczęśliwić :)

Kup teraz
Kontynuuj zakupy

Twój koszyk

Małgorzata Tatys
Pranamat ECO
Jun 28, 2022
Przy spiętych mięśniach ulga jest praktycznie natychmiastowa. Mata fantastycznie rozluźnia i relaksuje ale co najważniejsze likwiduje dolegliwości bólowe! Początkowy dyskomfort jest jedynie początkowy. Wczoraj zasnęłam na swojej macie, a korzystam z niej od niedawna. Polecam każdemu!
Marta Błaszczyk
Pranamat ECO
Jun 26, 2022
To już moja druga Pranamat. Pierwszą kupiłam parę lat temu i korzystałam z niej bardzo często. Po jakimś czasie "przytulił" się do niej mój starszy syn i korzystaliśmy z niej na zmianę. Do czasu.... Aż wyjechał na studia do Gdańska i pierwsze co spakował matę ze sobą!
Jakiś czas wytrzymałam bez maty i już myślałam że się bez niej obejdę aż któregoś dnia mój młodszy syn, 18-to latek , który dużo czasu spędza przed komputerem a i sporo trenuje i u którego pojawiły się problemy z kręgosłupem, zapytał : mama a może kupimy drugą matę?
Chyba czekałam na taką okazję - powód i nie zastanawiając się długo złożyłam zamówienie. I tak oto druga , pomarańczowa ,śliczna Pranamat pojawiła się w naszym domu i ratuje oraz odpręża nasze kręgosłupy (Chociaż znowu muszę nią się dzielić) Może kiedyś skuszę się na trzecią....
Drugi syn za rok rozpoczyna studia....
Trojańczyk Agata
Pranamat ECO
Jun 25, 2022
Pranamat ECO
Nosiłam się z zamiarem kupna już od października 2021 , ciągle powstrzymywała mnie cena , pilniejsze wydatki . Nagle 30% promocji , powiedziałam dość czekania . Od około 10 dni posiadam testuje ja codziennie . Jest wspaniała , to mój rytual na zakończenie dnia . Pisząc ta recenzje nie robię nic innego jak właśnie leżę na mojej cudownej macie.! Uważam ze lepszego spóźnionego prezentu na dzień matki zrobić sobie nie mogłam. Codziennie noszę 20miesiecznego syna 16 kg. Z kręgosłupem mam problemy odkąd pamiętam, ale żyć trzeba. Co miesiąc chodzę na masaż i nastawianie. Ale raz w miesiącu to bardzo niewiele w porównaniu do moich potrzeb. Przeliczyłam sobie ze mata zwróciłaby mi się w rok masaży. Więc wychodzi za darmo dzięki temu że mogę z niej korzystać wszędzie kiedy potrzebuje. Do tej pory sądziłam że to nie możliwe same pozytywne opinie. Ale ona jest moim zbawieniem każdego dnia mam więcej Energi i siły chociaż śpię dużo krócej w okresie testowania . Zdecydowanie lepiej śpię bo dziecko mnie nie może dobudzić ;) wstaje bez bólu pleców pierwszy raz od 9 lat. Ta mata sama się obroni . To mój niezbędnik ps udało mi się wkoncu położyć na macie całkiem bez bluzki mega proges
Krystyna Dulska
Pranamat ECO
Jun 23, 2022
Pierwsze użycie i od razu efekt w postaci pierwszej głębokiej drzemki od wieków ... To musi być miłość od pierwszego spotkania :)
Barbara Kolanowska
Pranamat ECO
Jun 23, 2022
Testujemy Pranamat od jakiegoś tygodnia. Na pewno nieźle kłuje i stanowi wyzwanie dla dzieciaków, które próbują ją głaskać jak jeżyka. Liczę na to, że długofalowo przyniesie pozytywne rezultaty. Samo leżenie na pewno odpręża. Mata i poduszka są wykonane solidnie i fajnie się prezentują.
Iwona Krasnowska
Pranamat ECO
Jun 23, 2022
Bardzo dobry produkt.wsparcie terapeutyczne w dniach codziennych i uzupelnienie po sesjach terapeutycznych. Znacznie poprawia kondycję i samopoczucie.:)
Patrycja Ptaszyńska
Pranamat ECO
Jun 23, 2022
Ta mata jest rewelacyjna! Pracuję jako pielęgniarka w szpitalu i niestety często po dyżurze boli mnie kręgosłup, czasem ratowała mnie w pracy nasza fizjoterapeutka oddziałowa, ale w domu nie potrafiłam sobie sama poradzić z tym napięciem pleców. Na początku jest ciężko wytrzymać na macie, ale jak się już z niej zejdzie to jest niesamowita ulga dla kręgosłupa. Bardzo polecam:)
Karolina Sadowska
Pranamat ECO
Jun 23, 2022
Używanie Pranamat każdego wieczoru po ciężkim dniu, gonitwie w pracy i domu, pozwala się naprawdę odprężyć i zapomnieć o całym szaleństwie.
Magdalena Sowińska
Pranamat ECO
Jun 22, 2022
Praktykuję swoją matę dopiero od tygodnia i już mogę powiedzieć, że to doskonały zakup. Pierwszego dnia „podchodziłam do niej jak pies do jeża „ a gdy już się odważyłam-szybko moje ciało polubiło się z matą. Polecam serdecznie.
Ola Lewicka
Pranamat ECO
Jun 22, 2022
Mata odmieniła mój komfort życia. Od dłuższego czasu męczyłam się z bólem pleców. Żadne ćwiczenia, rozciąganie nie pomagały. Długo zastanawiałam się nad jej zakupem i czy rzeczywiście jest ona w stanie mi pomóc. Korzystam z niej już od dwóch tygodni i jestem zachwycona! Pomaga nie tylko na ból pleców ale również niesamowicie się zrelaksować po ciężkim dniu w pracy! Stwierdzam, że to mój najlepszy zakup! Polecam z czystym sercem!
beata piwowarczyk
Pranamat ECO
May 27, 2022
Od urodzenia córki przez 4 lata towarzyszyły mi codzienne bóle kręgosłupa. Od noszenia, od husiania od przedźwigania, wiadomo :) Doszło do tego że nawet wyjście na zakupy 3 kilowe z plecakiem to wyzwanie i gwarantowany późniejszy ból. Od ponad 2 lat nie było dnia bez bólu pleców. Raz nawet przyjechało pogotowie z blokadą bo nie mogłam wstać...masakra... Kupiłam mate testowo, bo jak coś to zwrócę, w końcu droga :) Pierwsze uzycie masakra, bez koszulki nie podchodź! Ale przecież nie kupiłam jej na ozdobę więc jak nie poziom to może półpion i zaczęłam matę kłaść na oparciu fotela podczas czytania książki. Używam jej tak często jak mogę na gołą skórę - przyznaję czasem boli i kilka razy zadrapałam sobie łokieć. W sumie uzywam jej codziennie w sumie wychodzi ze 2-3h albo więcej dziennie w każdej wolnej chwili. Nie wiem czy minęły 3 tygodnie odkąd ja mam, plecy bola tylko przy wstawaniu. Jestem mega zaskoczona i ucieszona :) dziekuje że ktoś taki bajer wyprodukował :)
Katarzyna Koziarska
Pranamat ECO
May 02, 2022
Pranamat ECO
Ból głowy i karku ciągle jest trudny do zniesienia. Jeszcze do niedawna kupowałam leki przeciwbólowe. Tabletki na pewno robiły swoje, ale...znowu żołądek dawał niepokojące sygnały...
Prawdziwą, naturalną i nieszkodzącą pomocą w zwalczeniu bólu okazały się mata i poduszka Pranamat, które dostałam w prezencie urodzinowym od męża.
Początek pranamatowej przygody związany był z ostrożnością i ...lekką obawą., które szybko minęły. Nigdy nie myślalam, że leżenie na kwiatach lotosu, z ułożoną do karku "ostrą" poduszką uśmierzy ból.
Pranamat stał się nie tylko moim lekiem, ale też sposobem na relaks. Leżenie na tych drobniutkich, kłujących kwiatkach stało się, o dziwo prawdziwą przyjemnością.
A mój mąż też zaczął korzystać z maty. Twierdzi, że pomaga w pozytywnym nastawieniu do trudnej rzeczywistości. Ma rację :)
Angelika Kruk
Pranamat ECO
Apr 24, 2022
Pranamat ECO
Przez siedzący tryb pracy moje plecy domagały się rozluźnienia, ciągle bolał mnie odcinek szyjny i lędźwiowy. Mata przyniosła ulgę, nie tylko moim plecom ale również umysłowi. Przy pierwszym użyciu wystąpił dyskomfort, myślałam, że jednak nie jest to produkt dla mnie, drugie podejście okazało się być już przyjemniejsze. Mata i poduszka są ze mną od grudnia i nie żałuję! Leżąc na niej znika u mnie napięcie mięśniowe, ból się zmniejsza i poprawia się samopoczucie. Po ciężkim dniu w pracy można się na prawdę odstresować, niejednokrotnie udało mi się zmrużyć oko ;) Polecam!!!
Agnieszka Tomasik
Pranamat ECO
Apr 23, 2022
Pranamat ECO
Mam mój zestaw z torbą od września 2021 r. Wygląd jest tak estetyczny, że zachęca do używania, a po krótkim czasie efekty wręcz uzależniają od ,,sesji'' na macie. Zaczynałam od kilku minut, a teraz 20 minut leżenia w ciszy na macie jest dla mnie miejscem i czasem absolutnego relaksu. Jestem zmarzluchem, więc na początku podczas leżenia przykrywałam się kocem. Maty i poduszkę przechowuję w torbie. Po 7 miesiącach nie widać na zestawie śladów używania. Polecam!
Ewa Rduch
Pranamat ECO
Apr 22, 2022
Pranamat ECO
Mega relaks to jest własnie Pranamat!!
Uwielbiam leżeć na poduszce. Lezenie na macie też daje mega odprężenie chociaż do tego musiałam dochodzić stopniowo. Polecam kazdemu. Jeśli nie zestaw to chiciaż samą poduszkę musicie mieć! :)
Dorota Kwapis
Pranamat ECO
Apr 22, 2022
Pranamat ECO
Witam, posiadam mate i poduszkę Pranamat Eco i od razu nadmienię ze gdybym wiedziała jak jest pomocna kupiłabym od razu pełen zestaw...
Od wielu lat choruję na kręgosłup i mam przepukliny na odcinku ledzwiowym, które mocno dają się we znaki. W obliczu tego iaz dodatkowo jestem silnie uczulona na leki przeciwbólowe postanowiłam posłuchać się koleżanki, która mnie namawiała do zakupu maty. Zaznaczając mi żebym nie próbowała kupować tanich podróbek bo szkoda zdrowia.
Szczerze powiem, że nie spodziewałam się że bol i dysfunkcja przy chodzeniu tak szybko miną. Produkt jest rewelacyjny ... pierwszy raz z lekkim niepokojem położyłam się w cienkiej koszulce ale później już normalnie.
Razem z moim partnerem codziennie używamy zarówno Maty jak i poduszki, która super masuje głowę i szyję a uczucie odprężenia powoduje... drzemkę... aż niemożliwe ale prawdziwe.
Poprawiła się u mnie również jakość snu i rozluźnienie mięśni. Stosuje ja również oglądając np. Telewizję.
Polecam jak najbardziej każdemu kto ma jakiekolwiek problemy zdrowotne ...naprawdę warto zadbać o swoje zdrowie.
Pojawiły się fajne mini żółwie , które w podroz lub do pracy napewno są niezastąpione- poręczne i wygodne do transportu... poluje na takiego z nadzieją że mi się uda.
Pozdrawiam wszystkich :)
Ewelina Zawada
Pranamat ECO
Apr 22, 2022
Pierwszy zestaw trafił do mnie na 30-ste urodziny mojego męża. Jak już był w domu to dlaczego by nie skorzystać ;) ale trochę się z mężem o niego "biliśmy" więc na swoje urodziny dostałam swój własny zestaw Pranamat Eco. Później sukcesywnie, na różne okazje obdarowaliśmy rodzinę, trochę byliśmy przy tym samolubni, bo w ten sposób gdzie byśmy nie byli, Pranamat jest w pobliżu :D Oboje z mężem pracujemy przy komputerze, to mocno obciąża nasze plecy, ale wystarczy 15 minut dziennie aby je rozluźnić. Bardzo ubolewałam jak będąc w ciąży nie mogłam z niej korzystać ;/ ale chwilę po porodzie znów miałyśmy swoje wieczory ;) Pranamat pomogła mojej skórze na brzuchu wrócić do normalności, no i na jakiś czas pozbyłam się cellulitu, wiem, bo jak tylko przestałam masować uda to problem wrócił. Pranamat uwielbiają też nasze dzieci. Podchodzą jak do jeża, ale mają świetną zabawę. Wykorzystujemy ją do terapii sensorycznej u córki. Teściowa, która znowu jest cały dzień na nogach, za każdym razem dziękuje nam za taki prezent :) W sumie Pranamat u nas jest długo, jest wykorzystywana intensywnie, ale nadal wygląda jak nowa. Porównywałam u znajomych podobne maty, ale w odczuciu nie są nawet podobne. Polecam serdecznie każdemu, kto nie ma przeciwwskazań. Ta mata zmienia życie! :)
Karolina Kajetaniak
Pranamat ECO
Apr 22, 2022
Pranamat Eco posiadam od kilku miesiecy i mogę śmiało powiedzieć, że jestem szczęśliwym posiadaczem najlepszej maty na świecie :)
Odkąd użytkuję matę czuję się mniej spięta , lepiej sypiam i co najważniejsze mam więcej energii w ciągu dnia , a potrzebuję jej sporo przy rocznym dziecku.
Wiadomo karmienie i noszenie szkraba powodowało że miałam ciągle bóle pleców - odkąd używam maty Pranamat eco te bóle ustąpiły, a na i ich miejsce przyszło ukojenie chwilą spokoju i relaksu jaką mi daje ta cudowna mata. Z czystym sumieniem polecam ten produkt znajomym !
Agnieszka Haber
Pranamat ECO
Apr 21, 2022
Pranamat ECO
Pranamat mam od roku. Pracując mam mate na fotelu biurowym, mojego ulubionego żółwia wykorzystuje w przypadku bólu części lędźwiowej kręgosłupa - najlepsze lekarstwo i efekt już po kilku minutach. Małego żółwia mam zawsze pod ręka i zabieram na każdy wyjazd. Mój syn piłkarz wykorzystuje duża mate i tez jest zachwycony. Nasze kręgosłupy maja się znacznie lepiej odkąd używamy Pranamat. Chętnie byśmy widzieli u siebie do kompletu tygryska, który byłby tez wykorzystywany w naszej zwariowanej rodzince :)
Aneta Stec
Pranamat ECO
Apr 21, 2022
Pranamat mam od prawie roku. Mnie oraz mojemu mężowi pomaga głównie na plecy - odcinek lędźwiowy. Gdy miałam problem w tym właśnie miejscu to pomiędzy wizytami u fizjoterapeuty codziennie kładłam się na macie. Za każdym razem wstając z niej nie wierzyłam, że działa i pomaga, ale tak faktycznie było. Wizyty u fizjo były 3, ale mata pozostała w użytkowaniu codziennie, później co 2 dzień. Jak nie jest potrzebna na plecy to świetnie działa na sen - tak zdarzyło mi się na niej zasnąć :) nie raz.
Dlaczego Pranamat? Nie ma na rynku takiego drugiego produktu. Ja jestem z tej grupy niedowiarków, która sama musi sprawdzić czy coś działa. No i to działa.
A Tygrysek wygląda jakby się chciał przytulić do karku :)
Olga Nowicka
Pranamat ECO
Apr 21, 2022
Cieszę się Pranamat ECO od dwóch miesięcy, i oprócz pięknego zestawu mam coś więcej…A mianowicie: zmniejszony ból w odcinku szyjnym (mam kręgozmyk)i lędźwiowym( przepuklina), 100 % relaxu, jakże wymarzonego każdego dnia. Kiedy do tego dochodzi relaksacyjna muzyka, każda różyczka mego ciała subtelnie „dotyka”. Jeżeli często marzysz o masażyście, to właśnie Pranamat ECO polecam osobiście! :)
Dorota Kiełbasa
Pranamat ECO
Apr 21, 2022
Polecam każdemu, nie tylko tym którzy mają problemy z kręgosłupem. Świetnie działa na cały organizm, leżenie 10-15 minut dziennie to czysta przyjemność, choć początki były trudne.
Ewa Barela
Pranamat ECO
Apr 21, 2022
Mate mam od 2 miesięcy. Pomaga mi w dolegliwościach kręgosłupa, na zdrowy sen a przede wszystkim na cellulit. Uwielbiam leżeć na macie i relaksować się.
Agnieszka Gawkowska
Pranamat ECO
Apr 21, 2022
Pranamat mam od 2 lat. Pomaga mi właściwie na wszystko. Przykurcze mięśni, bóle kręgosłupa i nóg, bóle głowy. Nie wyobrażam sobie poranka bez masażu stóp, który działa lepiej niż poranna kawa.